• الموقع : المجلس الإسلامي العربي .
        • القسم الرئيسي : تعاريف .
              • القسم الفرعي : الأمين العام : السيد الحسيني .
                    • الموضوع : Özgeçmiş Dr Mohamad Ali El Husseini nin .

Özgeçmiş Dr Mohamad Ali El Husseini nin

Dr. Sayed Mohamad Ali El-Husseini, Lübnanlı, yazar, öğretim görevlisi (konferansçı) ve İslami politik düşünür. Arap ve İslam arenası düzeyinde değer, ağırlık ve etkiye sahiptir. Tüm entelektüel ve politik çevreler tarafından saygı duyulur ve takdir edilir. Ayrıca ılımlı ve açık olan entelektüel ve politik tutumları ile karakterizedir.

 

Dr. Mohamad Ali El-Husseini’nin entelektüel ve politik konularla özel ilgileri vardır, bu konuyla ilgili konferanslar ve dersler verdi. İlaveten çalışmaları, araştırmaları, makaleleri ve entelektüel ve politik analizleri vardır.

 

Dr. El-Husseini’nin entelektüel ve politik konularında 70’den fazla kitabı vardır. Bu kitapların hepsi basıldı ve bazıları İngilizce ve Fransızca ’ya çevrilmiş.

Arap ve Avrupa ülkelerinde çeşitli konferanslara, etkinliklere ve entelektüel, politik, insan hakları ve sosyal toplantılara katıldı.

 

Sayed Mohamad El-Husseini görüşleri ve tutumları farklı din ve mezheplere kapsamlı bir vizyona göre oluşturmayı amaçlamaktadır. Bunun için, dinler ve mezhepler arasında diyalog ve yakınlaştırma unsurlar bulmayı çalışmaktadır. Bu yakınlaşma ayanı zamanda barış kültürünü, hoşgörü ilkelerini, diğerine kabul etmeyi, çoğulculuğu ve sinerjiyi kabul etmek için insanlık düzeyinde olmalıdır.

 

Dr. Sayed Mohamad Ali El-Husseini, Arap ve Müslüman dünyasında en belirgin alimlerden ve düşünürlerden biri olarak kabul edilir ve saygı duyulur. Bu takdir ve saygı, hoşgörü, barış, ılımlılık, birlik ve diğerinin kabul ettiği gibi bir dizi ilkeye ve insani değere davet edildiği bir grup çaba ve faaliyetle kazanmış, ayrıca, İslami veya Avrupalı olsun, bireylere güven veren ve toplumlarında aktif vatandaşlar sağlayan barışçıl faaliyetlerle diğerlerine açıklık çağrısında bulunuyor, ve onu doktora tezinde yazdı ve vurguladı

http://www.mohamadelhusseini.net/list.php?list=13&part=1

 


  • المصدر : http://www.arabicmajlis.com/subject.php?id=2077
  • تاريخ إضافة الموضوع : 2019 / 01 / 23
  • تاريخ الطباعة : 2024 / 03 / 28